Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΣΤΟ ΓΕΝΝΑΙΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 23-09-1945

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ  ΣΤΟ ΓΕΝΝΑΙΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Όσο σκοτεινή είναι η τωρινή ώρα, τόσο πιο φωτεινή

θα είναι η μέρα της λευτεριάς και της λαοκρατίας»

ΠΑΤΡΑ, 22. (Του ανταποκριτή μας). ― Ο σ. Ζαχαριάδης απευθύνει προς το λαό της Πάτρας τον πιο κάτω χαιρετισμό, που δημοσιεύεται στις αυριανές τοπικές εφημερίδες:

«Προς το λαό της Πάτρας

»Οι αρχές της υπηρεσιακής με εμπόδισαν να έρθω σ' επαφή μαζί σας. Είναι κι αυτό ένα πολύ καθαρό δείγμα για τη σημερινή αξιοθρήνητη κατάσταση της χώρας μας μέσα σε μια ολόκληρη δημοκρατική και αντιφασιστική Ευρώπη.

»Ελπίζω ότι δεν θ' αργήσω να ξανάρθω κοντά σας, κοντά σε όλους τους δημοκρατικούς ....... της Πάτρας.

»Φεύγω από την πόλη σας με την πεποίθηση ότι η Πάτρα, φυσική πρωτεύουσα όλου του Μωριά και της Δυτικής Ρούμελης, στέκει στο ύψος όλης της άλλης δημοκρατικής Ελλάδας. Οι ελπίδες των αντιδραστικών ότι θα κρατήσουν την Πάτρα και όλο το Μωριά σε πολιτική φαυλοκρατική ή κοινωνική καθυστέρηση, θα διαψευσθούν οικτρά.

»Ο Μωριάς που από το αίμα του, τις θυσίες και τα βάσανα ξεπήδησε κάποτε η λευτεριά ολόκληρης της Ελλάδας, πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες και στον πρόσφατο ιερό εθνικό αγώνα. Πιστός σ' αυτές τις δοξασμένες παραδόσεις του παίρνει σήμερα τη θέση του στις επάλξεις και του τωρινού δημοκρατικού αγώνα.

»Ο Μωριάς που βογκάει ολόκληρος σήμερα κάτω από το πέλμα μιας στυγνής τρομοκρατίας και που είναι βυθισμένος στη χειρότερη οικονομική δυστυχία, θα ξεπεταχθεί υπερήφανος αγωνιστής της λευτεριάς και της Δημοκρατίας, της πραγματικής ανεξαρτησίας της χώρας μας.

»Και όσο σκοτεινή είναι η τωρινή ώρα, τόσο πιο φωτεινή θα είναι η μέρα της λευτεριάς και της Λαοκρατίας.

»Πάτρα, 22)9)45

Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: