Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ: ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Να φύγουν οι Αγγλοι για να βρούμε τον πραγματικό δρόμο μας

Για ν’ αποφύγουμε το λαϊκό αφανισμό και τον εθνικό χαμό: ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ!
Μια όμως και βρισκόμαστε εδώ στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας θα πρέπει να ξεσκεπασθεί ένας ξεχωριστός τομέας απ’ την μαζική τρομοκρατία. Με ιδιαίτερη λύσσα στρέφεται αυτή ενάντια στους Σλαβομακεδόνες και τη λαϊκοδημοκρατική οργάνωσή τους, τη ΜΟΦ (Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο).
(Ο σ. Ζαχαριάδης αναφέρει σε συνέχεια ζωντανά παραδείγματα ομαδικών διώξεων και μια σειρά από δίκες ενάντια σε χωρικούς ανάμεσα στους οποίους κατηγορείται και σαν αυτονομιστής και οχρανίτης ο ανάπηρος του αλβανικού Αθ. Λιάκης που από την κατάρρευση του Μετώπου και δω νοσηλεύεται στην Αθήνα.)
Τώρα τελευταία αφήνουν λίγο την κατηγορία του αυτονομιστή και οχρανίτη, γιατί οι κατηγορούμενοι εύκολα αποδείχνουν ότι πολέμησαν τον κατακτητή και σκαρώνουν άλλη. Τώρα είναι οι «τροφοδότες ληστοσυμμοριών» ή «σύνδεσμοι του Τίτο». Έτσι τα επίσημα ελληνικά δικαστήρια απαγγέλνουν τέτοιες κατηγορίες και θίγουν τον Κυβερνήτη μιας Σύμμαχης χώρας δίχως να ιδρώνει το αυτί της κυβέρνησης. Φυσικά, όταν οι Σλαβομακεδόνες δεν αντέχουν πια την τρομοκρατία τότε οι δολοφόνοι μιλάνε για «συμμορίες-αυτονομιστές» και κάνουν πάλι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.
Γιατί με τόση εξαιρετική προτίμηση η κρατική και μοναρχοφασιστική τρομοκρατία στρέφεται ενάντια στους Σλαβομακεδόνες;
Πρώτο, επιδιώκουν να εξοντώσουν φυσικά το σλαβομακεδονικό στοιχείο. Δεύτερο θέλουν να λυγίσουν το ακμαίο Λαϊκοδημοκρατικό φρόνημά τους. Τρίτο, θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στους Έλληνες και Σλαβομακεδόνες και τέταρτο θέλουν να διατηρούν μια αδιάκοπη ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Σλαβικές Λαϊκές Δημοκρατίες στα Βαλκάνια.
Μια ακόμη απόδειξη για αυτό είναι και η νέα συκοφαντική εκστρατεία που άρχισε ενάντια στη Λαϊκή Δημοκρατία του Στρατάρχη Τίτο με τις ψευτιές του ασφαλώς πληρωμένου χαφιέ Λουιζίδη. Το ότι λέει ψέματα φαίνεται και από το γεγονός ότι η κάθε φυλλάδα του κίτρινου Τύπου παρουσιάζει άλλο ως και με άλλες ημερομηνίες τις «αποκαλύψεις» του Λουιζίδη, που δε μπορεί να μην ομολογήσει ότι οι γιουγκοσλαβικές αρχές του επέτρεψαν όταν το ζήτησε να γυρίσει λεύτερος στην Ελλάδα.
Ποιον εξυπηρετεί η πολιτική αυτή; Το ντόπιο μοναρχοφασισμό και τον εγγλέζικο ιμπεριαλισμό στην προσπάθειά του να στερεώσει το αντιβαλκανικό προγεφύρωμά του. Έτσι στο σημείο αυτό σκοντάφτουμε πάλι στον ίδιο βασικό παράγοντα: Στην αγγλική ανάμειξη στα εσωτερικά μας, στην αγγλική κατοχή.
Πόσες φορές ο Μπέβιν μας διαβεβαίωσε ότι η Αγγλία δεν ανακατεύεται στα ελληνικά ζητήματα;
Χθες το ξαναεπικύρωσε αυτό. Ο Δαμασκηνός με προσωπικό μήνυμα του Αγγλου υπουργού των Εξωτερικών ξανάμεινε στη θέση του. Έτσι, σε πλήρη αντίθεση με τη δεδηλωμένη θέληση του λαού η αγγλική πολιτική παραμένει κυρίαρχη στην Ελλάδα. Αυτή η αγεφύρωτη αντίθεση καθορίζει και το πραγματικό νόημα της εσωτερικής μας κατάστασης. Και η αντίθεση αυτή μπορεί να αρθεί και να βρει η Ελλάδα τον εαυτό της και τον πραγματικό δρόμο της μόνο όταν φύγουν οι Αγγλοι από τη χώρα μας. Να γιατί στο κάτω- κάτω της γραφής σ’ αυτή την Πανεθνική και Παλλαϊκή απαίτηση συγκεντρώνεται ολόκληρο το μεταδεκεμβριανό ελληνικό πρόβλημα. Αν τώρα οι Αγγλοι συνεχίσουν ν’ αγνοούν τη λαϊκή θέληση και πάνε με τους μοναρχοφασίστες πράχτορές τους να ξαναφέρουν τον Γκλύξμπουργκ, δηλαδή να ξαναστήσουν τρισχειρότερη την 4η Αυγούστου, τότε το κρίμα στο λαιμό τους. Και ότι πάνε Κονδυλικά να ξαναφέρουν τον Γκλύξμπουργκ το δείχνει και η έκθεση των παρατηρητών. Όταν λένε ότι η αποχή ήταν 9.3% αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ότι οι μοναρχοφασίστες στο δημοψήφισμά τους θα μπορέσουν να παρουσιάσουν ότι για το Γκλύξμπουργκ ψήφισαν 99,7% των Ελλήνων.
Το πραξικόπημα της 31 Μαρτίου άνοιξε μια καινούργια φάση στη μεταδεκεμβριανή νεοελληνική τρικυμία. Την κατάσταση θα μπορέσει να τη μαστορέψει μόνο η ενιαία και αδιάσπαστη Δημοκρατική Λαϊκή Ενότητα. Χρειάζεται φρόνηση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η εμπιστοσύνη του λαού προς τη Δημοκρατική παράταξη αποτελεί την πιο θετική εγγύηση για το μέλλον. ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΞΩ ΑΠ' ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΛΑΪΚΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΧΑΜΟΣ. ΚΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΜΑ Η ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΔΙΧΩΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Ριζοσπάστης, Κυριακή 14 Απρίλη 1946, σελ. 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: