Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ο κοινός πρόλογος στη μπροσούρα του Ν. Ζαχαριάδη «Προβλήματα κρίσης του ΚΚΕ» των κομμουνιστών που ζούσαν στη Βουλγαρία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχοσλοβακία και Σοβιετική Ένωση

«Φωνή της Αλήθειας», αρ. φυλ. 6, 1-15 Γενάρη 1994, σελ. 2

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΥΣΤΣΙΟΦΙΚΟ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΜΟ

Αναδημοσιεύουμε τον παρακάτω κοινό πρόλογο στη μπροσούρα του Ν. Ζαχαριάδη «Προβλήματα κρίσης του ΚΚΕ» των κομμουνιστών που ζούσαν στη Βουλγαρία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχοσλοβακία και Σοβιετική Ένωση

Πάνω από 7 χρόνια τώρα, το ηρωικό μας κόμμα το ΚΚΕ δέρνε τα) από μία βαθειά και διαβρωτική κρίση, τέτοια, που στα 45 χρόνια της ύπαρξης του δεν ξαναγνώρισε.

Την κρίση αυτή τη δημιούργησε η "6η πλατειά ολομέλεια της ΚΕ και της ΚΕΕ του ΚΚΕ" = (προνοντσιαμέντο στο ΚΚΕ), οπότε στην ηγεσία του κόμματος, με αντικομματικό -αντιλενινιστικό τρόπο, επιβλήθηκε μία ομάδα κλίκα, που τα κύρια χαρακτηριστικά της συνοψίζονται στον φραξιονισμό, οπορτουνισμό, λικβινταρισμό, ρεβιζιονισμό.

Η κρίση αυτή δυνάμωσε και βάθαινε πιο πολύ ύστερα απ το "8ο συνέδριο" - παρασυναγωγή - του κόμματος, που συγκλήθηκε το 1961 με αντικαταστατικό, αντικομματικό τρόπο, κρυφά απ' τους έλληνες κομμουνιστές, με κύριο και μόνο σκοπό την επισημοποίηση της θλιβερής κατάστασης που υπάρχει στις γραμμές του ΚΚΕ και την εξαπάτηση των μελών του κόμματος καθώς και του ελληνικού λαού.

Οι κομμουνιστές της Ελλάδας, τόσο στην πατρίδα μας, όσο και στο εξωτερικό, απ' την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκαν στις διαπιστώσεις και αποφάσεις που έκανε η "6η ολομέλεια", δεν αναγνώρισε τη διορισμένη ομάδα των φραξιονιστών - οπορτουνιστών και παλαίβουν ενάντια στην οπορτουνιστική - συνθη­κολόγο προδοτική πολιτική τους. Οι έλληνες κομμουνιστές, με όλη τη δύναμη τους καταδίκασαν το πρωτοείδωτο ανώμαλο εσωτερικό καθεστώς που επέβαλαν οι διορισμένοι, όπως και τις μέθοδες τους και τις θεωρίες τους.

Ύστερα απ την "6η ολομέλεια" το περήφανο φλάμπουρο του κόμματος μας, η σημαία των ηρωισμών και των θυσιών, των επαναστατικών αγώνων, των αξιών και των εθνικών τίτλων υποστάλθηκε βίαια. Με μεγάλη λύπη οι έλληνες κομμουνιστές και οι οπαδοί του ΚΚΕ είδαν να στήνεται στη θέση του το κουρελόπανο του εξευμενισμού, του χβοστισμού, του οπορτουνισμού, της συνθηκολόγησης και του αναθεωρητισμού, εξωραϊσμένο με μία κούφια επαναστατική φρασεολογία. Καταπατήθηκαν κομματικές αρχές και νόρμες, αποσιωπήθηκαν ή και καταδικάστηκαν υπέροχοι εθνικοί αγώνες, επιβλήθηκε και δέσποσε το "διαίρει και βασίλευε", ο σφογγοκολαρισμός, η κολακεία και η διαφθορά συνειδήσεων. Διώχτηκαν, συκοφαντήθηκαν με βαντερλουμπιστικές μέθοδες, διαγράφηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν μπαρουτοκαπνισμένοι αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης, αφοσιωμένοι στο κόμμα, κομμουνιστές, εργάτες, τιμημένοι με μετάλλια για τη συμβολή τους στην σοσιαλιστική ανοικοδόμηση και μαζί μ' αυτούς και ο νόμιμος γραμματέας του κόμματος σ. Νίκος Ζαχαριά­δης που σήμερα βρίσκεται στη Σι­βηρία για να εξοντωθεί φυσικά.

Όλα όμως τα μέτρα που πάρθηκαν, εξορίες, φυλακίσεις μαζικές διαγραφές χιλιάδων συντρόφων μας, οικονομικές και άλλου είδους πιέσεις, δεν στάθηκαν και ούτε θα σταθούν ικανά να σπάσουν την αγωνιστική διάθεση των μελών και στελεχών του κόμματος μας, στην πάλη τους ενάντια στη διορισμένη στην ηγεσία του ΚΚΕ φραξιονιστική οπορτουνιστική ομάδα και την οπορτουνιστική - συνθηκολόγο προδοτική πολιτική της.

Η τεράστια πλειοψηφία των κομμουνιστών που βρίσκονται πρόσφυγες στις χώρες του σοσιαλισμού με απανωτά γράμματα τους σε μία σειρά Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα, αλλά και στις συνελεύσεις των οργανώσεων τους όταν και όσο τους επέτρεπαν απαίτησαν, μία και μπαίνει ζήτημα εκτίμησης της γραμμής και της πολιτικής του κόμματος, να γίνουν, πριν απ όλα, σεβαστές οι διακηρύξεις των συσκέψεων της Μόσχας του 1957 και 1960 και ειδικά τα σημεία τα σχετικά με την αυτοτέλεια και ανεξαρτησία των κομμάτων. Απαίτησαν να μη θεωρείται ξένο προς αυτές το ΚΚΕ αλλά και οι διακηρύξεις αυτές να ισχύουν και γι αυτό. Απαίτησαν σε συνέχεια απ' αυτό να αποκατασταθούν στις γραμμές του ΚΚΕ οι χιλιάδες κομμουνιστές που διαγράφηκαν απ' τη διορισμένη

φραξιονιστική οπορτουνιστική ομάδα Κολιγιάννη - Παρτσαλίδη και Σία, να γυρίσουν στις οικογένειες τους οι φυλακισμένοι και εξόριστοι σύντροφοι μας αποκαταστημένοι φυσικά κομματικά και μαζί τους και ο νόμιμος γραμματέας του ΚΚΕ σ. Ν. Ζαχαριάδης. Ύστερα απ' αυτά να προγραμματιστεί και να οργανωθεί μια πλατειά συζήτηση για την γραμμή και πολιτική του κόμματος. Εξυπακούεται ότι η συζήτηση αυτή πρέπει να αγκαλιάσει όλα τα μέλη και στελέχη του κόμματος, απ' τα κάτω ως τα πάνω και να επιτραπεί σ' αυτά να εκφράζουν τις απόψεις και γνώμες τους και με τον εκδιδόμενο κομματικό τύπο, τη διεύθυνση του οποίου πρέπει να την αναλάβουν σύντροφοι κοινής εμπιστοσύνης όλων των μελών και στελεχών του κόμματος.

Έτσι νομίζουμε ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την επίλυση της κρίσης που δέρνε) το κόμμα μας.

Ένα ακόμα που θα βοηθήσει στη συζήτηση αυτή είναι και το άρθρο "Προβλήματα της κρίσης του ΚΚΕ" του σ. Ν. Ζαχαριάδη, που δημοσιεύεται σε συνέχεια και για το οποίο πρέπει να τον ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον και τη φροντίδα του για τα ζητήματα του αγαπημένου και ηρωικού μας κόμματος.

Εμείς οι χιλιάδες κομμουνιστές που ζούμε στις φιλόξενες χώρες του σοσιαλισμού, πιστεύουμε ακράδαντα, ότι το κόμμα μας θα βγει γρήγορα απ' την κρίση του. θα γίνει πάλι ο μπροστάρης του λαού μας στους αγώνες του ενάντια στην ελληνική πλουτοκρατική ολιγαρχία, την αμερικανοκρατία και αμερικανοδουλεία. Η σημαία των επαναστατικών αγώνων θα ξαναστηθεί ψηλά και θα κυματίζει, θα εμπνέει και θα καθοδηγεί τους κού­κου έδες στην καθημερινή τους πάλη. Πιστεύουμε ότι ο Μαρξισμός - Λενινισμός θα αποκατασταθεί και στο ΚΚΕ όσο και αν θέλει η διορισμένη ομάδα Κολίγίάννη -Παρτσαλίδη και Σία να ακολουθεί το Κόμμα μας τη γραμμή που θυμίζει το μύθο του Αισώπου για την αλεπού που πεινούσε και ακολουθούσε το κριάρι, περιμένοντας πότε θα πέσουν τα πισινά του να τα φάει.

Με την πεποίθηση στο θρίαμβο του αγώνα μας στέλνουμε τους φλογερούς επαναστατικούς χαιρετισμούς μας στους δεσμώτες συντρόφους μας στην Ελλάδα και στη Σιβηρία, στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό, σ' όλους τους κομμουνιστές των αδελφών κομμάτων που συμπαραστέκονται στην πάλη μας, στην πάλη του ελληνικού λαού κατά της αμερίκανοδουλείας και αμερικανοκρατίας, σ' όλους όσους μας βοήθησαν και μας βοηθούν, εμάς και το λαό μας για την αποκατάσταση των δημοκρατικών ελευθεριών στην πατρίδα μας, σ' όλους όσους αγωνίζονται για την ειρήνη, τη δημοκρατία και ανεξαρτησία.

Οι έλληνες κομμουνιστές στέκουν στο πρώτο χαράκωμα των αγωνιστών και παλαίβουν τον ιμπεριαλισμό, τον σύγχρονο αναθεωρητισμό και την αντίδραση. Είναι βέβαιο ότι ο Μαρξισμός - Λενινισμός θα θριαμβεύσει.

- Ζήτω ο Μαρξισμός - Λενινισμός

- Ζήτω η ενότητα και αδελφότητα των λαών του σοσιαλιστικού στρατοπέδου

- Ζήτω το ΚΚΕ

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το σύγχρονο αναθεωρητισμό.

(Το παρόν άρθρο του σ. Ν. Ζα­χαριάδη δημοσιεύεται με απαίτηση των κομμουνιστών που ζουν στη Λ .Δ. Βουλγαρίας, στη Σ.Δ. Ουγγαρίας, στη Σ .Δ. Πολωνίας, στη Σ.Δ. Τσεχοσλοβακίας και τη Σοβιετική Ένωση και οι οποίοι δεν συμφώνησαν με τις αποφάσεις της "6ης ολομέλειας" κα) δεν αναγνώρισαν κα) παλαίβουν ενάντια στη διορισμένη ηγεσία του ΚΚΕ και την οπορτουνιστική συνθηκολόγο προδοτική πολιτικής της).

Σεπτέμβρης 1963

Δεν υπάρχουν σχόλια: