Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 19-05-1946

Οι «προστάτες σύμμαχοι» Αγγλία και Ενωμένες Πολιτείες αθέτησαν όσα είχαν προκαθορίσει για να διεξαχθεί το δημοψήφισμα στην Ελλάδα στα [1948]. Και στο όνομα της δυτικής «δημοκρατίας» τους ετοιμάζουν για το Σεπτέμβρη που μας έρχεται το τελειωτικό ξεπούλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας στο μοναρχοφασισμό.

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιο ξεγύμνωμα και εξευτελισμό σπάνια τον έχει πάθει ο εγγλέζικος ιμπεριαλισμός στις δημοκρατικές μεταμφιέσεις και εμφανίσεις του. Πρέπει όμως να πούμε και του στραβού το δίκιο. Και αυτό μας λέει ότι για τους ξένους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους μοναρχοφασίστες δεν έμενε άλλος δρόμος ούτε και υπάρχει τέτοιος. Και ο λόγος είναι απλός: παρ' όλη τη δολοφονική τρομοκρατία, το μοναρχοφασιστικό ξεφάντωμα, την τυχοδιωκτική πατριδοκαπηλία, την καλπονόθευση, την πλαστογραφία, τη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία το Λαό δεν τον έχουν, ούτε και θα τον πάρουν.

Αν δεν έχουν όμως το Λαό έχουν τη βία με όλα τα παρακλάδια της. Σ' αυτήν καταφεύγουν και σ' αυτήν στηρίζονται. Και αν τόσο βιάζονται είνε γιατί θέλουν να κάνουν το δημοψήφισμα πριν ξεγυμνωθούν πέρα για πέρα με τη ρεμούλα και το ξεχαρβάλωμα που ξαπόλησαν.

Τα πράγματα είνε απλά: την Ελλάδα τη θέλουν ξεμάντρωτο οικόπεδο όπου να μπορούν ν' αλωνίζουν λεύτερα. Τόσο για να ληστεύουν τον τόπο και για να γδέρνουν το Λαό, όσο και σαν προγεφύρωμα για τα ιμπεριαλιστικά σχέδιά τους. Και επειδή στα σχέδιά τους αυτά ο Λαός με τις πρωτοποριακές οργανώσεις του τους στέκει εμπόδιο, θέλουν να τον παραμερίσουν με τη βία. Και να χτυπήσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν η ξενική κατοχή και ο τρομοκρατικός μοναρχοφασισμός τις οργανώσεις που τον φωτίζουν και τον καθοδηγούν στην πάλη για την επιβίωση, την Ανεξαρτησία, τη Δημοκρατία.

Όλα όσα απ' την πλευρά των εχθρών του Λαού γίνονται στη μεταδεκεμβριανή Ελλάδα αυτού αποβλέπουν: στο να χτυπήσουν τις λαϊκές οργανώσεις, ν' αλυσοδέσουν το Λαό και να επιστεγάσουν το όλο έργο τους με τη μοναρχική παλινόρθωση συντρίβοντας για μια ακόμα φορά την Ελληνική Δημοκρατία.

Αυτού αποβλέπουν και όλα όσα μηχανορραφούνται τις τελευταίες βδομάδες ενάντια στο Κ.Κ.Ε. Αυτός είναι ο κύριος εχθρός. Και προσπαθούν να το κλονίσουν και με τη δολοφονική αποχαλίνωση και με τη συκοφαντία και με τις διαβολικές παγίδες της πολιτικής πρόκλησης και από τα μέσα και από τα έξω. Είνε «συγκινητική» πραγματικά η ομοφωνία που παρουσιάζει ολόκληρος ο συρφετός της ξενόδουλης αντίδρασης στο αφρολύσσασμά του ενάντια στο Κ.Κ.Ε. Είνε ο βασικός στόχος της αντίδρασης γιατί είνε ο πρωταγωνιστής του Λαού. Και χτυπώντας το Κ.Κ.Ε. θέλουν να συντρίψουν το ΕΑΜ για να χαμοκυλίσουν μετά ανυπεράσπιστη τη Δημοκρατία. Γελά μονάχα κανένας όταν βλέπει πόσο τους μωραίνει το αντιλαϊκό μίσος και πως με τη κουταμάρα τους, που είναι πραγματικά αθλητικών διαστάσεων, ονειρεύονται κρίσεις και διασπάσεις στο Κ.Κ.Ε. !

Θυμάται ακόμα κανένας το δημοψήφισμα του Κονδύλη στα 1933 όταν παρόμοιοι πουλημένοι κονδυλοφόροι και μισητοί πράχτορες βγάζαν πάλι στο σφυρί τη Δημοκρατία δουλεύοντας στον ίδιο ξένο αφέντη! Όμως σήμερα λογαριάζουν δίχως τον ξενοδόχο. Η Δημοκρατία ατσάλωσε την ψυχή και το κορμί της μέσα στο άφθαστο λαϊκό καμίνι του αγώνα ενάντια στη δικτατορία Μεταξά-Γκλύξμπουργκ, στο πόλεμο ενάντια στο φασισμό του Μουσολίνι και στη μεγαλουργία της Εθνικής Αντίστασης και του Δεκέμβρη. Και το μεταδεκεμβριανό όργιο της αγγλικής κατοχής και του μοναρχοφασισμού της χάρισαν καινούργια λαϊκά φτερά γιατί μέσα απ' το αίμα και τις θυσίες δέκα χρόνων ξεφύτρωσε ακατάβλητη η παλλαϊκή πεποίθηση πως έξω απ' τη Δημοκρατία δεν υπάρχει προκοπή.

Με τη Δημοκρατία είνε δεμένη αυτή η ύπαρξη του Λαού και της Ελλάδας. Γι' αυτό και ο Λαός θα την υπερασπιστεί με τη ζωή του δίνοντας αν χρειαστεί και αυτή την ίδια.

Τα πράγματα είναι καθαρά: με το δημοψήφισμα ο αγγλικός ιμπεριαλισμός και ο ντόπιος μοναρχοφασισμός πάνε να μπάσουν τη χώρα στην πιο τραγική περιπέτεια της ιστορίας της. Προκαλούν το Λαό και την Ελλάδα. Και είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε την πρόκληση.

Η ξεδιαντροπιά του πολιτισμού και της ψευτοδημοκρατίας τους είνε τόσο μεγάλη που τη δημοκρατική αποχή του Λαού απ' την εκλογική φάρσα της 31 του Μάρτη την μετέτρεψαν στην ποταπή κοροϊδία των 9,3 %. Έτσι δείξαν ότι δεν έχουν και δε σέβονται κανένα όσιο και κανόνα ιερό. Και ότι κάναν στις 31 του Μάρτη θέλουν να το επαναλάβουν βελτιωμένο στην 1 του Σεπτέμβρη με το δημοψήφισμα για θάψουν, όπως φαντάζονται, τη Δημοκρατία.

Μπορούν όμως νάνε βέβαιοι ότι αυτό δε θα τους περάσει.

Ο Λαός θα δώσει τη μάχη της Δημοκρατίας και θα την κερδίσει. Θα τη δώσει με όλο του τον όγκο, με όλη του τη δύναμη και με τα ίδια μέσα που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί του. Θα τη δώσει με όλη του την ψυχή και δυναμικά αν αυτό του το επιβάλουν οι δολοφόνοι του. Και θα την κερδίσει γιατί η Δημοκρατία στην Ελλάδα εκφράζει αυτή τη φυσική, ηθική και εθνική υπόσταση του Έθνους και εκπροσωπεί τα 80 % του Λαού της.

Όλοι όσοι πιστεύουν στη Δημοκρατία, άνδρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι, θα στρατευθούν και θα πολεμήσουν. Οι διαφορές θα ξεχαστούν, οι αντεγκλήσεις θα παραμεριστούν, τα κομματικά μικροσυμφέροντα θα μπουν στην μπάντα γιατί αυτό είναι το συμφέρον της Δημοκρατίας.

Και όταν ο κάθε δημοκράτης κάνει το καθήκον του, η νίκη της Δημοκρατίας είνε σίγουρη, όσο σκληρός και δύσκολος και αν είνε ο αγώνας.

Εμείς οι κομμουνιστές δεν προβάλουμε καμιά άλλη φιλοδοξία παρά να υπηρετήσουμε σαν καλοί στρατιώτες κάτω από άξιους οδηγούς. Και όπως πάντα θ' ανασκουμπωθούμε και θα κάνουμε το καθήκον μας.

Ας μη χάνουμε λοιπόν λεφτό. Κάθε ώρα που περνά με δημοκρατική απραξία την κερδίζει ο εχθρός.

Το σύνθημα που ρίχτηκε στο Α' Πανδημοκρατικό Συνέδριο: ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ! ας αντηχήσει και ας επικρατήσει σε όλη τη χώρα πέρα ως πέρα.

Η μάχη για τη Δημοκρατία είνε μάχη για την Ελλάδα, για τη νεοελληνική Λευτεριά και προκοπή, για την Εθνική Ανεξαρτησία. Και γι' αυτό δε μπορεί παρά να κερδηθεί.

Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: