Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ : ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 14-04-1946

Η ομιλία του σ. Ζαχαριάδη στη Θεσσαλονίκη

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ : ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Να φύγουν οι Άγγλοι για να βρούμε τον πραγματικό δρόμο μας

Για ν' αποφύγουμε το λαϊκό αφανισμό και τον εθνικό χαμό:

ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ



Στην προχθεσινή του ομιλία, σε συγκέντρωση κομματικών μελών της Θεσσαλονίκης, ο σ. Ζαχαριάδης εξέτασε την κατάσταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη θέση της Ελλάδας. Αφού έδωσε την εικόνα της Λαϊκής Δημοκρατίας, που ανθεί σ' όλο αυτό το τμήμα της Ευρώπης, εκτός από την Τουρκία και την Ελλάδα, αναφέρθηκε στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις και την αγγλική κατοχή, που είναι η αιτία της κακοδαιμονίας μας. Συνεχίζοντας το μοναρχοφασιστικό χαρακτήρα των εκλογών της 31/3/46 και το νόημα της αποχής του ελληνικού λαού.
Εξετάζοντας κατόπιν τις συνέπειες του εκλογικού πραξικοπήματος, που ξαναφανερώνει πιο έντονα ακόμη τη βαθειά εσωτερική μας αντίθεση ανάμεσα στο Λαό και τον αγγλόδουλο πλουτοκρατικό δωσιλογισμό, ο σ. Ζαχαριάδης έβαλε το ερώτημα : Που τραβάμε τώρα; Ο σ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε το μοναδικό δρόμο που οδηγεί στην ομαλή πολιτική εξέλιξη και ανοικοδόμηση της χώρας, την ακύρωση των αγγλικών εκλογών της 31/3 και την ελεύθερη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης με γνήσιες εκλογές που θα ενεργήσει κυβέρνηση ευρείας δημοκρατικής συνεννόησης. «Αν όμως εμείς – συνέχισε ο σ. Ζαχαριάδης – επιμένουμε απόλυτα σε μια νόμιμη εσωτερική εξέλιξη, οι Άγγλοι και οι πράκτορές τους μοναρχοφασίστες συνεχίζουν την τρομοκρατία τους, που παίρνει το χαρακτήρα ομαδικής εξόντωσης του πληθυσμού, στη Μακεδονία ιδιαίτερα». Αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά ομαδικών δολοφονιών που αναγκάζουν τον λαό να αμυνθεί με όλα τα μέσα. «Θάρθει η στιγμή, τόνισε, που ο λαός θ' αποφασίσει να μην τον σφάζουν πια σαν τις κότες και τότε θα πάρει κι αυτός τ' άρματα. Αν δεν αλλάξει ριζικά η πολιτική των Άγγλων και των τσιρακιών τους, θα φθάσουμε μοιραία αυτού».
Μέχρι το σημείο αυτό δώσαμε στο χθεσινό μας φύλλο την ομιλία του σ. Ζαχαριάδη.
Ο σ. Ζαχαριάδης συνεχίζει:
Μια όμως και βρισκόμαστε εδώ στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας θα πρέπει να ξεσκεπασθεί ένας ξεχωριστός τομέας απ' την μαζική τρομοκρατία. Με ιδιαίτερη λύσσα στρέφεται αυτή ενάντια στους Σλαβομακεδόνες και τη λαϊκοδημοκρατική οργάνωσή τους, τη ΜΟΦ (Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο).
Ο σ. Ζαχαριάδης αναφέρει σε συνέχεια ζωντανά παραδείγματα ομαδικών διώξεων και μια σειρά από δίκες ενάντια σε χωρικούς ανάμεσα στους οποίους κατηγορείται σαν αυτονομιστής και οχρανίτης ο ανάπηρος του αλβανικού ... Λιάκης που από την κατάρρευση του Μετώπου και δω νοσηλεύεται στην Αθήνα.
Τώρα τελευταία, συνέχισε ο σ. Ζαχαριάδης, αφήνουν [λίγο] την κατηγορία του αυτονομιστή και οχρανίτη γιατί οι κατηγορούμενοι εύκολα αποδείχνουν ότι πολέμησαν τον καταχτητή και σκαρώνουν άλλη. Τώρα είναι οι «τροφοδότες ληστοσυμμοριών», οι «σύνδεσμοι του Τίτο». Έτσι τα επίσημα ελληνικά δικαστήρια απαγγέλλουν τέτοιες κατηγορίες και θίγουν τον Κυβερνήτη μιας Συμμαχικής χώρας δίχως να ιδρώνει το αυτί της κυβέρνησης. Φυσικά, όταν οι Σλαβομακεδόνες δεν αντέχουν ... τήν τρομοκρατία, τότε οι δολοφόνοι μιλούν για συμμορίες αυτονομιστών και κάνουν πάλι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.
Γιατί με τόση εξαιρετική προτίμηση η κρατική και μοναρχοφασιστική τρομοκρατία στρέφεται ενάντια στους Σλαβομακεδόνες;
Πρώτο, επιδιώκουν να εξοντώσουν .......... το σλαβομακεδονικό στοιχείο, δεύτερο, θέλουν να λυγίσουν το ακμαίο Λαϊκό – Δημοκρατικό φρόνημά τους, τρίτο, θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στους Έλληνες και Σλαβομακεδόνες και τέταρτο, θέλουν να διατηρούν μια αδιάκοπη ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Σλαβικές Λαϊκές Δημοκρατίες στα Βαλκάνια.
Μια ακόμη απόδειξη γι' αυτό είναι και η νέα συκοφαντική εκστρατεία που άρχισε ενάντια στη Λαϊκή Δημοκρατία του στρατάρχη Τίτο με τις ψευτιές του ασφαλώς πουλημένου και πληρωμένου χαφιέ Λουιζίδη. Το ότι λέει ψέματα φαίνεται και από το γεγονός ότι οι η κάθε φυλλάδα του κίτρινου τύπου παρουσιάζει αλλιώς και με άλλες ημερομηνίες τις «αποκαλύψεις» του Λουιζίδη που δε μπορεί να μην [ομολογείται] ότι οι γιουγκοσλαβικές αρχές του επέτρεψαν, όταν το ζήτησε, να γυρίσει λεύτερος στην Ελλάδα.
Ποιον εξυπηρετεί η πολιτική αυτή; Το ντόπιο μοναρχοφασισμό και τον εγγλέζικο ιμπεριαλισμό στην προσπάθειά του να στερεώσει το αντιβαλκανικό προγεφύρωμά του. Έτσι στο σημείο αυτό σκοντάφτουμε πάλι στον ίδιο βασικό παράγοντα: Στην αγγλική ανάμιξη στα εσωτερικά μας, στην αγγλική κατοχή.
Πόσες φορές ο Μπέβιν μας διαβεβαίωσε ότι η Αγγλία δεν ανακατεύεται στα ελληνικά ζητήματα;
Χθες το ξαναεπικύρωσε αυτό. Ο Δαμασκηνός, με προσωπικό μήνυμα του Άγγλου υπουργού των Εξωτερικών, ξανάμενε στη θέση του. Έτσι, σε πλήρη αντίθεση με τη δεδηλωμένη θέληση του λάου, η αγγλική πολιτική παραμένει κυρίαρχη στην Ελλάδα. Αυτή η αγεφύρωτη αντίθεση καθορίζει και το πραγματικό νόημα της εσωτερικής μας κατάστασης. Και η αντίθεση αυτή μπορεί να αρθεί και να βρει η Ελλάδα τον εαυτό της και τον πραγματικό δρόμο της μόνο όταν φύγουν οι Άγγλοι από τη χώρα μας. Να γιατί, στο κάτω – κάτω της γραφής, σ' αυτή την Πανεθνική και Παλλαϊκή απαίτηση συγκεντρώνεται ολόκληρο το μεταδεκεμβριανό ελληνικό πρόβλημα. Αν τώρα οι Άγγλοι συνεχίσουν ν' αγνοούν τη λαϊκή θέληση και πάνε με τους μοναρχοφασίστες πράκτορές τους να ξαναφέρουν τον Γκλύξμπουργκ δηλαδή να ξαναστήσουν τρισχειρότερη την 4η Αυγούστου, τότε το κρίμα στο λαιμό τους. Και ότι πάνε Κονδυλικά να ξαναφέρουν τον Γκλύξμπουργκ το δείχνει και η έκθεση των παρατηρητών. Όταν λένε ότι η αποχή ήταν 9,3 % αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ότι οι μοναρχοφασίστες στο δημοψήφισμά τους θα μπορέσουν να παρουσιάσουν ότι για το Γκλύξμπουργκ ψήφισαν το 90,7 % των Ελλήνων.
Το πραξικόπημα της 31 Μάρτη άνοιξε μια καινούργια φάση στη μεταδεκεμβριανή νεοελληνική τρικυμία. Την κατάσταση θα μπορέσει να τη μαστορέψει μόνο η ενιαία και αδιάσπαστη Δημοκρατική Λαϊκή Ενότητα. Χρειάζεται [φρόνηση], ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η εμπιστοσύνη του λαού προς την Δημοκρατική παράταξη αποτελεί την πιο θετική εγγύηση για το μέλλον. ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΞΩ ΑΠ' ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΛΑΪΚΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΧΑΜΟΣ. ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΜΑ Η ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΔΙΧΩΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ.
-------------
Στο τέλος της ομιλίας, όρθιοι οι σύντροφοι, χειροκροτούσαν και επευφημούσαν επί αρκετά λεπτά το σ. Ζαχαριάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: