Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 10-03-1946

ΤΟ ΕΑΜ ΔΕΞΙΩΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ
ΤΟΥ 8ΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οι λόγοι των σ. Ζαχαριάδη, Παρτσαλίδη και των άλλων εαμικών ηγετών

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

.........................................................................................................................................................................................................................................................

ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

Τελευταίος μίλησε ο σ. Ζαχαριάδης που είπε τα εξής:
Σύντροφοι,
Θα προσθέσω κι εγώ μερικά λόγια σ' όσα είπαν οι συναγωνιστές των άλλων κομμάτων. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το Συνέδριό σας, με τη βοήθεια της αντιπροσωπείας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, [πραγματοποίησε] ένα σοβαρότατο έργο, την ενότητα της εργατικής τάξης, που πρέπει να τη διαφυλάξετε σαν κόρη οφθαλμού, όπως τη σφυρηλατήσατε στο Συνέδριό σας απ' τα πάνω κι απ' τα κάτω, τραβώντας στις γραμμές σας τους παρασυρμένους από πράκτορες του εχθρού [έξω απ' τις γραμμές τους]. Το Συνέδριό σας σφυρηλατώντας την ενότητα ......... μια απ' τις βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία των αγώνων σας.
Στις μέρες ακριβώς που συνήλθε το Συνέδριό σας, η πολιτική κατάσταση, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, παρουσιάζει στοιχεία που πρέπει να τα προσέξουμε πολύ. Παρ' όλες τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της ενωμένης Δημοκρατικής Αριστεράς για την εξασφάλιση ομαλής εσωτερικής εξέλιξης, βλέπουμε ότι οι δυνάμεις της αντίδρασης, που καθοδηγούνται άπω ξένες [εμπνεύσεις] , προσπαθούν με όλα τα μέσα να αποτρέψουν την είσοδο της Ελλάδας σε μια κανονική, δημοκρατική ανάπτυξη και ζωή.
Απ' την άλλη μεριά έχουμε μηνύματα που έρχονται πέρα απ' το ........., που δείχνουν ότι γίνονται προσπάθειες να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις της παγκόσμιας αντίδρασης ενάντια στη Δημοκρατία και την ειρήνη των Λαών.
Αυτά τα δυο γεγονότα θα πρέπει η εργατική τάξη της χώρας μας ......., σαν πρωτοπόρο κομμάτι ολόκληρου του Έθνους, να τα έχει υπ' όψη της σε κάθε της σκέψη, ενέργεια και δράση. Καινούργιοι κίνδυνοι [ευθύνες] προβάλλουν μπροστά μας. Υποχρέωσή μας είναι να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και [τις] δυνάμεις που διαθέτουμε και να παλέψουμε για να εξασφαλίσουμε στη χώρα μας την ανάπτυξη, τη δημοκρατική ζωή και την εσωτερική ανασυγκρότηση που εξασφάλισαν και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης. Αυτό απαιτεί ν' αντιμετωπίσουμε την κατάσταση το ίδιο αποφασιστικά όπως και πριν στους πιο δύσκολους καιρούς. Αυτό είναι το συμφέρον του λαού και σ' αυτό υποτάσσουμε κάθε άλλο συμφέρο μας.
Απ' την πλευρά της διεθνούς εξέλιξης καταβάλλονται και τον τελευταίο καιρό ακόμα πιο έντονες και πιο οργανωμένες προσπάθειες για να εξασφαλισθεί η Ελλάδα σαν προγεφύρωμα αντιβαλκανικών, [αντιειρηνικών] και αντισοσιαλιστικών εξελίξεων. Η δική μας επαγρύπνηση και προσοχή στον τομέα αυτόν θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλη και ακοίμητη. Θα ήταν το μεγαλύτερο αίσχος και ατίμωση να επιτρέψει η εργατική τάξη την .......... των αντιελληνικών, αντιβαλκανικών, αντιειρηνικών και αντισοσιαλιστικών σχεδίων που με την υποστήριξη ντόπιων πρακτόρων τους επιδιώκουν ξένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Έτσι, ........ ......... ........ όπως σφυρηλατήθηκε στο Συνέδριό σας, αποτελεί προϋπόθεση και εγγύηση για την παλλαϊκή ενότητα, για την επικράτηση της λευτεριάς, ανεξαρτησίας και ειρήνης τόσο στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, όσο και σ' όλη την Ευρώπη. Η διαφύλαξη της μαχητικής και ........ αυτής ενότητάς σας πρέπει νάναι η βασική σας επιδίωξη για να μπορέσετε να εκπληρώσετε και τα άλλα ταξικά, δημοκρατικά και ειρηνικά καθήκοντά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: