Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 16-10-1945

ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το Σάββατο, 13 Οκτώβρη, κάποιος που καταλαβαίνει από πολιτικά τερτίπια, προφήτεψε και στοιχημάτισε : Οι Άγγλοι (και εννοούσε τον κ. Λήπερ) θα χαλάσουν την προσπάθεια του κ. Σοφούλη. Αυτό, άλλωστε, είναι κι όλας γεγονός. Έτσι θ' αποδείξουν ότι πολιτική, οποιαδήποτε πολιτική κυβέρνηση, είναι αδύνατο να σχηματισθεί. Θα πρέπει, λοιπόν, να καταλήξουμε σε καινούργια υπηρεσιακή, έστω και από προσωπικότητες. Θα αναφερθούν πολλά ονόματα, μα θα προτιμηθεί πρώτος ο Τσουδερός, που εκ των προτέρων θα είναι τορπιλισμένος. Και όταν ο Τσουδερός αποτύχει, δε θα μείνει παρά πάλι ο Ναύαρχος με αντιπρόεδρο το Σοφοκλή ή ο Σοφούλης με αντιπρόεδρο το ναύαρχο.

Ο άνθρωπος που προφήτεψε και στοιχημάτισε ήξερε καλά τις δουλείες του και απ' την πρώτη στιγμή τόχε κι όλας κερδισμένο το στοίχημα, τουλάχιστον κατά 80 %.

Τι συμβαίνει; Συμβαίνει τούτο το απλούστατο: ο μοναρχοφασισμός, δηλαδή η πλουτοκρατική ολιγαρχία των εκμεταλλευτών και δοσιλόγων με τα τρομοκρατικά της όργανα Μαύρο Μέτωπο, ΣΑΝ,Χ και Σία δε θέλουν να μπει η χώρα στην ομαλότητα. Φοβούνται το λαό. Γι' αυτό θέλουν κυβέρνηση υπηρεσιακή αλά Βούλγαρη, που με τους σημερινούς εκλογικούς καταλόγους και με μια πιο μεγάλη ακόμα τρομοκρατία, θα παν για εκλογές στις 20 του Γενάρη. Θα παν, δηλαδή, για νόμιμο πραξικόπημα. Το χειρότερο είναι ότι αυτή τη λύση θέλει και αυτή τη λύση επιβάλει και ο κ. Λήπερ, που πάει να πει, η επίσημη αγγλική πολιτική στην Ελλάδα. Ποιο θάναι το αποτέλεσμα; Το αποτέλεσμα θάναι ότι η μεταδεκεμβριανή παναθλιότητα και κακοδαιμονία θα συνεχισθεί πολλαπλασιασμένη. Και λαός και τόπος θα προχωρήσει κατά διαόλου. Κανένα ζήτημα δεν πρόκειται να λυθεί. Ο πληθωρισμός θα ολοκληρωθεί, η ακρίβεια και ο μαυραγοριτισμός θα ξεφαντώσουν. Πείνα, εξαθλίωση, εξανδραποδισμό, αφανισμό, αυτά μας φέρνει ο χειμώνας που χτυπά κιόλας στις πόρτες μας. Μοναρχοφασισμός και αγγλική πολιτική μας φέραν στο γκρεμό και τώρα μας σπρώχνουν μέσα. Με ένα ανήθικο εκβιασμό – απειλούν να βγάλουν στη φόρα δυο γράμματά του που, όπως λένε, τον αποκαλύπτουν 100 % συνεργάτη των Γερμανών και δοσίλογο – κρατάν οι μαυρομετωπίτες και το Μακαριότατο υποχείριο και πειθήνιο όργανό τους. Έχουν και τους Άγγλους δικούς και έτσι φαντάζονται ότι έχουν κιόλας κερδισμένο το παιγνίδι. Μα τόχουν τόσο κερδισμένο όσο τόχαν και το Γενάρη του 1945 όταν τα κανόνια του Σκόμπυ γράφαν προσωρινά τον αιματηρό επίλογο στο δράμα της Νεοελληνικής Εθνικής Αντίστασης. Απ' το Γενάρη μάλιστα και δω αντί για μπρος πήγαν πίσω και πολύ μάλιστα. Ούτε πρόκειται να παν ποτέ μπρος γιατί είναι ανίκανοι οργανικά όχι μόνο να λύσουν μα ακόμα και να νοιώσουν έστω και ένα απ' τα ζητήματα που απασχολούν και πονάν το λαό.

Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική ομαλότητα για να πάει για λεύτερες εκλογές, όπου ο λαός κυριαρχικά θ' αποφασίσει για τις τύχες του. Και πολιτική ομαλότητα μπορεί σήμερα να μας δώσει, ας είναι και με πιο χλιαρή και αναιμική μορφή της, μόνο μια πολιτική δημοκρατική κυβέρνηση. Αυτού επιμένουμε απόλυτα. Γιατί σήμερα δεν υπάρχει άλλη λύση που να τη δέχεται ο λαός.

Αυτή την ελάχιστη δημοκρατική ανάγκη, που χρειάζεται ο τόπος μας για να βγει απ' τη σημερινή του πολιτική παραζάλη και αναρχία, πρέπει να την καταλάβουν και οι προστάτες μας οι Άγγλοι που είναι και οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τα χάλια μας και την κακομοιριά μας. Αν φεύγαν και μας άφηναν μόνους, θάχαμε από καιρό τάξη, γαλήνη, ησυχία και παλλαϊκό ανοικοδομητικό οργασμό. Το αποτυχημένο παιγνίδι τους στην Ελλάδα το σπρώχνουν μέχρι παραλογισμό. Αυτοί θα πληρώσουν μια μέρα τα σπασμένα. Όσο πιο γρήγορα συνέλθουν, τόσο πιο μικρός θάναι ο λογαριασμός. Το χθεσινό ανακοινωθέν της Κ.Ε. του Συνασπισμού του ΕΑΜ τελειώνει με τη διαπίστωση ότι η συνέχιση της τακτικής του αποκλεισμού του ΕΑΜ μετατοπίζει την κρίση και πέραν της κυβερνητικής. Έτσι και είναι. Έχουμε στην Ελλάδα μια βαθειά, πρωτοφανή στην ιστορία της πολιτική, οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση. Ο μοναρχοφασισμός, η αντιδραστική δεξιά, δε μπορεί να τη λύσει· γιατί αυτή είναι η πηγή της, αυτή δημιουργεί, γεννά, εκκρίνει οργανικά την κρίση. Και όμως η υπερνίκησή της είναι για την Ελλάδα και το λαό της ζήτημα ζωής.

Και για τη ζωή αυτή θα παλέψει ο λαός, θα παλέψουμε εμείς μέχρις ότου νικήσουμε και ας στοιχίσει όσο θέλει. Εδώ εκλογή δεν υπάρχει. Μια μέρα θα καταλάβουν έτσι είτε αλλιώς και οι Άγγλοι πόσο κακό κάναν στον εαυτό τους με την κατάφωρη υποστήριξη του μοναρχοφασισμού και ότι άλλη λύση δεν υπάρχει απ' το σεβασμό της θέλησης του μικρού μα αδάμαστου αυτού λαού.

Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: