Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Εθνικό εγερτήριο σάλπισμα!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 30 Του Γενάρη 1946

ΕΘΝΙΚΟ  ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ  ΣΑΛΠΙΣΜΑ!

Είναι δύσκολο και να φανταστεί κανένας μεγαλύτερο για ένα «κυρίαρχο» κράτος εθνικό εξευτελισμό απ' αυτόν που παθαίνει η Ελλάδα ύστερα απ' το Δεκέμβρη του 1944 – δηλαδή ύστερα απ' την ένοπλη αγγλική επέμβαση εναντίον της ελληνικής Δημοκρατίας – μα κυρίως τώρα με την κυβέρνηση του Παλαιουδημοκρατικού Κέντρου. Ο εξευτελισμός αυτός είναι ολόπλευρος και οικτρός. Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να αυτοκαταρρακώνεται. Με το εξάμβλωμα της καινούργιας οικονομικής συμφωνίας που σκάρωσε. Με το αίσχος της Καλαμάτας, όπου δεν πιάστηκε ούτε ένας και όπου δεν πήγε ούτε ο υπουργός της για τη Δημόσια Τάξη, ενώ, αντίθετα, τρέχει στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία για να οργανώσει εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον των εθνικών αγωνιστών! Με τη προχθεσινή απόδραση των δοσίλογων της Καλλιθέας! Με όλα της τα έργα. Μα πρώτ' απ' όλα με τη θέση στο ζήτημα της εθνικής μας ανεξαρτησίας που και αυτή με τη σειρά της την πουλά.
Ουσιαστικά μα και τυπικά δε μπορεί να γίνεται λόγος για ελληνική εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατική λευτεριά. Ο παλιός ελληνικός πολιτικός κόσμος, αυτός που πάντα υπηρέτησε δουλικά τους ξένους εκμεταλλευτές και πληρώθηκε απ' αυτούς. Αυτός που πάντα πούλησε την Ελλάδα στους ξένους. Αυτός που γέννησε και γαλούχησε την ξενοκίνητη 4η Αυγούστου. Αυτός που στο καιρό της χιτλεροφασιστικής κατάχτησης γονάτισε, συνθηκολόγησε, υποτάχθηκε και συνεργάστηκε με τον εχθρό. Αυτός που είναι ο μοναδικός εσωτερικός υπεύθυνος για το μεταδεκεμβριανό κατάντημα και ξεπεσμό μας. Αυτός πούλησε και τώρα, για μια ακόμα φορά, την εθνική τιμή και ανεξαρτησία της Ελλάδας, αυτός κατακουρέλιασε πάλι την εθνική μας αξιοπρέπεια. Και αυτός παρέδωσε και εξευτέλισε και αρνήθηκε και απεμπόλησε όλα όσα κέρδισε και κατάχτησε ο λαός με τόση θυσία, πόνο, βάσανο, ηρωισμό και αίμα στα πέντε χρόνια 1940-45. Οι μεσίτες προαγωγοί και μαυραγορίτες της εθνικής μας υπόστασης και υπόληψης, οι έμποροι και κάπηλοι του ρωμέϊκου, ξαναβουτούν τη χώρα στην ατίμωση, τον εξευτελισμό και τη δουλεία. Τη σκλαβιά : εθνική, οικονομική, πολιτική, κοινωνική, πνευματική, ηθική.

Τα άγια των αγίων του νεοελληνικού έθνους κυλιένται στο βούρκο του δρόμου, στη λάσπη του δουλοπάζαρου.

Η πιο υψηλή εθνική επιταγή προστάζει κατηγορηματική και αμείλικτη στον κάθε τίμιο Έλληνα, στον κάθε πατριώτη. Ψηλά τη σημαία της εθνικής τιμής, λευτεριάς και ανεξαρτησίας. Πάλη δίχως δισταγμό, επιφύλαξη, χωρίς να λογαριάζουμε κόπους και θυσίες, μέχρις ότου αποκτήσουμε άσπιλη, αμόλυντη και ολοκληρωτική την εθνική τιμή, λευτεριά και ανεξαρτησία.
Αυτό είναι σήμερα το καινούργιο, το πρωταρχικό και το μοναδικό – γιατί όλα τα άλλα υποτάσσονται σ' αυτό – εθνικό εγερτήριο σάλπισμα !

*  *  *

Απ' την απελευθέρωση και δω και ιδιαίτερα απ' το Δεκέμβρη του 1944 και ύστερα η αγγλική ένοπλη και βίαιη στρατιωτική κατοχή έχει μεταβάλει την Ελλάδα σε αγγλικό εξάρτημα, ουσιαστικά σε αγγλική αποικία. Το «δικαίωμα» για στρατιωτική κατοχή το πήραν οι Άγγλοι με τη δύναμη των όπλων αφού ματοκύλισαν το λαό και σύντριψαν την αντίσταση του Δεκέμβρη.

Το δικαίωμα αυτό δεν τους τόδινε ούτε η συμφωνία της Γκαζέρτας, μια συμφωνία που θα πρέπει εδώ να το πούμε δίχως δισταγμό, δε θάπρεπε πότε να υπογραφεί γιατί στρεφόταν ενάντια στα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα και υποβοηθούσε μόνο ύποπτους και ξενικούς σκοπούς. Το «δικαίωμα» κατοχής, που οι Άγγλοι μας επέβαλαν με τη βια των όπλων, τους το αναγνωρίσαν και το επαύξησαν μόνον οι ξενόδουλες μεταδεκεμβριανές κυβερνήσεις. Μα όλους τους ξεπέρασε ο κ. Σοφούλης. Σε στιγμή που το ζήτημα για την εθνική μας ανεξαρτησία έγινε πια παγκόσμιο, αυτός, χέρι-χέρι με τους προδότες του Μαύρου Μετώπου, κάνει όλα όσα μπορεί για να βοηθήσει και στηρίξει και δικαιώσει τους Άγγλους αφέντες στην Ελλάδα χωρίς νάχει κανένα δικαίωμα γιατί δεν εκπροσωπεί το λαό ούτε και εκφράζει τη θέλησή του. Διορίστηκε απ' τους Άγγλους και ενεργεί σα δικό τους κινούμενο και απ' τη πρώτη μέρα έκανε όλα όσα περνούσαν απ' το χέρι του για ν' αποδείξει πως δεν έχει καμιά σχέση με το λαό και ότι σε όλα ενεργεί εναντίον του. Έξω όμως απ' τις πασίγνωστες αυτές διαπιστώσεις, οι προχθεσινοβραδυνές δηλώσεις του κ. Σοφούλη παρουσιάζουν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο κ. πρωθυπουργός μας είπε: «Η παραμονή των Άγγλων στην Ελλάδα οφείλεται αποκλειστικώς και μόνον εις λόγους εσωτερικής ασφαλείας και αποτελεί την μεγαλυτέραν εγγύησιν δια την τάξιν και ασφάλειαν» και πρόσθεσε: «οι Άγγλοι θα μείνουν εδώ μέχρις ότου αποκατασταθή πλήρης τάξις εις την χώραν».

Με τις δηλώσεις του αυτές ο κ. Σοφούλης

1) Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με επανειλημμένες επίσημες και ανεπίσημες αγγλικές δηλώσεις ότι δεν ανακατεύονται πια (αυτό το «πια» πρέπει να σημαίνει: ύστερα απ' τον Δεκέμβρη!) σε όσα γίνονται στην Ελλάδα. Ο κ. Σοφούλης λέει τ' αντίθετο: ότι, δηλαδή, ο κύριος παράγοντας για όσα γίνονται στην Ελλάδα είναι ο εγγλέζικος.
2) Ο κ. Σοφούλης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη δήλωση του κ. Μακ Νηλ ότι η μοναδική επιδίωξη της Αγγλίας είναι να κρατά την Ελλάδα γερά γιατί αν θα τη χάσει θα χάσει και την Ιταλία και την Τουρκιά, δηλαδή ολόκληρη τη μεσογειακή της θέση. Ώστε λόγοι εξωτερικοί και όχι εσωτερικοί επιβάλλουν, κατά τον κ. Μαν Νηλ, την εδώ παρουσία των Άγγλων.
3) Όταν ο κ. Σοφούλης λέει ότι «η παραμονή των Άγγλων στην Ελλάδα οφείλεται αποκλειστικώς και μόνον σε λόγους εσωτερικής ασφαλείας και αποτελεί την μεγαλυτέραν δια την τάξιν και ασφάλειαν εγγύησιν» και ότι «θα μείνουν εδώ μέχρις ότου αποκατασταθή πλήρης τάξις εις την χώραν» ομολογεί ότι ύστερα από δεκαπεντάμηνη αγγλική κατοχή και «εγγύηση» δεν υπαρχή τάξη στη χώρα. Ομολογεί, δηλαδή, ότι οι Άγγλοι δεν αποτελούν εγγύηση για ν' αποκατασταθεί τάξη και ασφάλεια μια και δεκαπέντε τώρα μήνες αποτυγχάνουν. Όταν ακόμα σκεφτούμε ότι δεκαπέντε τώρα μήνες οι Άγγλοι δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά εξοπλίζουν και στηρίζουν τη μοναρχοφασιστική δολοφονική τρομοκρατία, θα δούμε ποια πραγματικά «εγγύηση» μας προσφέρουν.
4) Ο κ. Σοφούλης επιβεβαιώνει με τις δηλώσεις του τις διαπιστώσεις μας ότι την κύρια και πρωταρχική ευθύνη για όλη μας την εσωτερική κατάσταση και για όλες τις μοναρχοφασιστικές δολοφονίες τη φέρνουν οι Άγγλοι, μια και αυτοί αποτελούν «την μεγαλυτέραν εγγύησιν δια την τάξιν και ασφάλειαν».
5) Ο κ. Σοφούλης όταν λέει ότι η παραμονή των Άγγλων οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ σε λόγους εσωτερικής ασφάλειας, καταρρακώνει και ανατρέπει τον ισχυρισμό του Μαύρου Μετώπου ότι και εξωτερικοί λόγοι επιβάλλουν την παραμονή των Άγγλων.
6) Ο κ. Σοφούλης έρχεται ακόμη σε αντίθεση και με τον κ. Νόελ Μπαΐκερ, γιατί ενώ ο πρώτος δηλώνει ότι «οι Άγγλοι αποτελούν την μεγαλυτέραν εγγύησιν δια την τάξιν και ασφάλειαν», ο κ. Νόελ Μπαΐκερ, που σκόπιμα διαστρεβλώνει τα πράματα όταν μιλά για «ένοπλες συμμορίες τόσον της αριστεράς όσον και της δεξιάς», πάει να συγκαλύψει τις ευθύνες των Άγγλων λέγοντας ότι στην Καλαμάτα «τα βρετανικά στρατεύματα δεν αναμίχθησαν, θα έπραττον όμως τούτο εάν εζητείτο»! Από ποιον όμως; Απ' τους χίτες είτε τους κρυπτοχίτες;
7) Ακόμα τόσο ο κ. Σοφούλης όσο και ο  κ. Νόελ Μπαΐκερ έρχονται σε αντίθεση με τον υπουργό των Στρατιωτικών κ. Μανέττα. Ο κ. Μανέττας αποκαλύπτει ότι η δουλειά και παραμονή της αγγλικής στρατιωτικής αποστολής στην Ελλάδα δε στηρίζεται σε κανένα νόμο, άρα είναι παράνομη και όχι παράγοντας τάξις και ησυχίας όπως λέει ο κ. Σοφούλης. Ακόμα ο κ. Ρόλλιγκς, αρχηγός της αποστολής αυτής, επεμβαίνει αυτόβουλα και αυθαίρετα στο έργο της στρατιωτικής διοίκησης.

Ο κ. Σοφούλης δε βλέπει τέτοιες επεμβάσεις (!) ενώ ο κ.  Μπαΐκερ ισχυρίζεται ότι επεμβάσεις γίνονται μόνον όταν ζητούνται (!!). Απ' τις δηλώσεις του κ. Μανέττα βγαίνει με θετικά και αδιαμφισβήτητα στοιχειά ότι όσα λεν και οι δυο δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και στα γεγονότα.
Κι αν ο κ. Σοφούλης στις δηλώσεις του προσθέτει ότι «αι βρετανικαί αρχαί, πολιτικαί ή στρατιωτικαί, δεν επεμβαίνουν εις την διακυβέρνησιν της χώρας» και αν λέει «επίστευα άλλοτε τα περί επεμβάσεων ενώ τώρα επείσθην ότι ουδεμία επέμβασις γίνεται», εδώ η ταπείνωση φτάνει και στη γελοιοποίηση. Γιατί ο κ. Σοφούλης όχι μόνον αρνιέται τον εαυτό του, τους αντιπροέδρους και τους υπουργούς του που τόχουν πει και ξαναπεί πως οι «Άγγλοι δεν μας αφήνουν να κάνουμε τίποτα», μα και διαψεύδεται απ' το Συμβούλιο Επικρατείας που με την απόφασή του 513/1945 διαπίστωσε επίσημα ότι οι Άγγλοι επεμβαίνουν καταρρακώνοντας την έννοια της εθνικής μας κυριαρχίας.

*  *  *

Το συμπέρασμα είναι: Μια και δεν υπάρχουν εξωτερικοί λόγοι και μια και εσωτερικά απέτυχαν τόσο οικτρά, ποιος ο λόγος να μένουν οι Άγγλοι στην Ελλάδα;

Για να διαιωνίζεται η εσωτερική αναρχία και το χάος και να μπορεί το Μαύρο Μέτωπο με λεύτερα χέρια να δολοφονεί και να συνωμοτεί εναντίον της εσωτερικής τάξης, ησυχίας και δημοκρατίας και της εξωτερικής – βαλκανικής και ευρωπαϊκής – ασφάλειας και ειρήνης;

Σήμερα, ύστερα από δεκαπέντε μήνες πείρα που συγκεντρώσαμε απ' την εγγλέζικη κατοχή και τη μεταδεκεμβριανή κακοδαιμονία, για τον κάθε εργαζόμενο Έλληνα το πόρισμα είναι καθαρό: Να φύγουν αμέσως οι Άγγλοι για να βρούμε και δούμε ομαλότητα, τάξη, ησυχία, ειρήνη, ανοικοδόμηση. Να φύγουν πρώτ' απ' όλα στρατιωτικά μα και πολιτικά, οικονομικά και να πάρουν μαζί και όλα τα λίγο είτε πολύ μυστικά πρακτορεία τους, ξενοφερμένα και ντόπια.

Αυτή είναι σήμερα η μοναδική εθνική θέση. Όσοι σκύβουν το κεφάλι, έτσι είτε αλλιώς, μπροστά στους Άγγλους, αυτοί προδίδουν. Και όταν το Μαύρο Μέτωπο διαλαλεί ότι θέλει τους Άγγλους στα ελληνικά σύνορα, ομολογεί έτσι ξετσίπωτα ότι επιβουλεύεται τη βαλκανική ειρήνη και οργανώνει με το γνωστό τυχοδιωκτισμό και την αγυρτεία, που το χαρακτηρίζουν, πολεμικές περιπέτειες. Αυτός ίσως να είναι ο σοβαρότερος λόγος που επιβάλλει να φύγουν οι Άγγλοι από την Ελλάδα.

Όσο για τους άλλους, σοσιαλιστές ή μη, που μας λεν να βλέπουμε και προς Βορράν, ξανατονίζουμε: Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ, ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Μα είναι παράξενο και ίσως και ύποπτο, να θέλουμε την από Βορρά χειρονομία, που τόσο τίμια, ντόμπρα, ανοιχτά και δημοκρατικά έβαλε μπροστά στη παγκόσμια κοινή γνώμη και δημοκρατική οργάνωση το πρόβλημα για την εθνική μας ανεξαρτησία, να τη παίρνουμε για πρόσχημα για να δικαιολογούμε την παραμονή των Άγγλων στην Ελλάδα. Εθνική πολιτική είναι να βλέπεις τα γεγονότα που τόσο βλάπτουν εθνικά και να τα αντιμετωπίζεις πατριωτικά. Και όχι να πλάθεις ανύπαρκτους κινδύνους για να δικαιώνεις, ανέχεσαι και βοηθάς τα εθνικά επιζήμια αυτά γεγονότα.

Η «λυδία λίθος», όπου δοκιμάζεται, σήμερα για μια ακόμα φορά και ξεχωρίζει ο πατριωτισμός απ' την προδοσία είναι το πρόβλημα της εθνικής μας ανεξαρτησίας, έτσι όπως στέκει τώρα μπροστά στον κόσμο όλο. Θέλουμε πατρίδα λεύτερη, δημοκρατική, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, γερή και δυνατή, για δούλη, ταπεινωμένη, προδομένη και πουλημένη; 

Κανένας δε θα μπορέσει εδώ να αποφύγει την απάντηση, να κρυφτεί, για να παίξει τον παπά. Εδώ για μια ακόμα φορά ξεχωρίζει η ήρα απ' το στάρι.

Η δική μας η θέση είναι πάλι καθαρή και ξάστερη, λαμπίκος. Όπως και στα 1940, όπως και μέσα στον εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο, όπως και στο Δεκέμβρη και πάντα: ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Για το σκοπό αυτό δώσαμε και θα δώσουμε τα πάντα.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: