Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΨΗΦΟΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 14.12.1945

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΨΗΦΟΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

Συντάκτης μας ζήτησε τη γνώμη του σ. Ζαχαριάδη πάνω στην απάντηση του πρωθυπουργού κ. Σοφούλη σ' επιτροπή γυναικών, που ζήτησε να δοθεί ψήφος στις γυναίκες, ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι αρμόδια για το ζήτημα αυτό.

Ο σ. Ζαχαριάδης μας δήλωσε τα εξής: «Η απάντηση του κ. Σοφούλη αποτελεί μια υπεκφυγή και τίποτε άλλο, υπεκφυγή που πάει να καλύψει το γεγονός ότι ο αρχηγός του κόμματος των Φιλελευθέρων δε θέλει να δοθεί ψήφος στις Ελληνίδες.

Το ζήτημα όμως αυτό μπορεί να λυθεί εύκολα και γρήγορα. Η κυβέρνηση καλεί μια σύσκεψη απ' τα τρία μεγάλα κόμματα που καθορίζει ο νόμος - Λαϊκό, Φιλελευθέρων και Κ.Κ.Ε. - είτε, ακόμα πιο καλά, σύσκεψη των ηγετών όλων των κομμάτων για ν' αποφασίσουν αυτοί αν θα πρέπει να δοθεί ψήφος στις γυναίκες.

Έτσι θα ξεκαθαριστεί και το ζήτημα ποιο κόμμα στην Ελλάδα δε θέλει να δοθεί ψήφος στις Ελληνίδες, δηλαδή ποιο κόμμα θέλει να κρατά τη χώρα μας στην τελευταία βαθμίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού μια και είναι γνωστό ότι σήμερα στην Ευρώπη η Ελλάδα – διπλά στις χώρες του φασισμού Ισπανία και Πορτογαλία – είναι η μόνη χώρα που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: