Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Για τους Σλαβομακεδόνες αγωνιστές του ΔΣΕ

«…Μια και μιλάμε για τις σχέσεις ανάμεσα στον Λαό και το ΔΣΕ πρέπει ν' αναφερθούμε ιδιαίτερα στον σλαβομακεδονικό λαό. Ο Λαός αυτός τα πρόσφερε όλα όσα είχε και δεν είχε για τον αγώνα. Παλαίβει μαζί με τον Ελληνικό Λαό αδερφωμένα γιατί ξαίρει ότι μόνο με την ενότητα αυτή θα συντριβούν οι μοναρχοφασίστες και θ' αποκτήσει την εθνική του λεφτεριά και την λέφτερη κρατική υπόσταση και ανάπτυξη του, έτσι όπως ο ίδιος την θέλει. Όμως την ενότητα αυτή την υπονομεύουν δύο εχθροί. Ο ένας είναι ο μεγαλοελλαδίτικός σωβινισμός, που έτσι είτε αλλιώς, ανοιχτά είτε κρυφά και ύπουλα καλλιεργεί την εθνική αντίθεση και διάσπαση, που θεωρεί τους σλαβομακεδόνες για κατώτερους ανθρώπους και δούλους, που κάνει διακρίσεις και αυθαιρεσίες σε βάρος τους, που σε μικρά είτε μεγάλα ζητήματα προσβάλλει τα εθνικά του αισθήματα. Αυτό το κακό πρέπει να το χτυπήσουμε κατακέφαλα και να το ξεριζώσουμε γιατί μόνο τον μοναρχοφασισμό εξυπηρετεί με την διάσπαση που εφαρμόζει, ενώ ταυτόχρονα δίνει τροφή στα εθνικιστικά και ξενοκίνητα στοιχεία μέσα στην σλαβομακεδονική μειονότητα, που κι αυτά καλλιεργούν την διάσπαση και υποσκάπτουν και εξασθενίζουν το ολοκληρωτικό δώσιμο τους στον αγώνα για την λεφτεριά. Γιατί υπάρχει και ο εχθρός αυτός που μάλιστα τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιείται. Ξαίρουμε ποιοι είναι οι άνθρωποι αυτοί, από πού εμπνέονται και καθοδηγούνται, που έχουν τα κέντρα και τα ορμητήρια τους. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούν την μάσκα του εθνικιστή και λαοσωτήρα για να ξεγελούν τον κόσμο. Στην πραγματικότητα όμως εξασφάλισαν το τομάρι τους με την λιποταξία και εκμεταλλεύονται τις δυσκολίες που συναντά ο αγώνας μας και την δυσφορία που προκάλεσε σε ορισμένους κύκλους του σλαβομακεδονικού Λαού η επιστράτευση των γυναικών, χτυπάν πισώπλατα με το στιλέτο τους τον ίδιο τον Λαό, οργανώνοντας λιποταξίες από το ΔΣΕ προς τις φωλιές τους. Τους προδότες αυτούς και αυτούς που τους καλύπτουν και τους ενισχύουν θ' αναγκαστούμε να τους καταγγείλουμε σαν όργανα και συμμάχους του μοναρχοφασισμού και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Ταυτόχρονα οι σλαβομακεδόνες κομμουνιστές έχουν σήμερα πρωταρχικό καθήκον να διαφωτίζουν τον Λαό τους ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας όλους εκείνους που θα θελήσουν να συνεχίσουν το υπονομευτικό, το διασπαστικό, το προδοτικό έργο τους…»

5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (30-31 του Γενάρη 1949). Εισηγήσεις- Λόγοι - Αποφάσεις, Εκδόσεις της ΚΕ του ΚΚΕ, Ιούνης 1949, σ.37-38

2 σχόλια:

rus-rom είπε...

πολυ καλα τα ελεγε ο Συντροφος Ζαχαριαδης , ομως η τοτε διεθνιστικη-πατριωτικη-σοσιαλιστικη γραμμη του ΚΚΕ απεχει ετη φωτος απο την σημερινη εθνικιστικη (που δεν διαφερει πολυ απο αυτην του ΛΑ.Ο.Σ) . Ποζντραβ να σιτε ντρουγκαρκι ι ντρουγκαρι (μακεδονικα)-χαιρετισματα σε ολους τους συντροφους και τις συντροφισσες (ελληνικα)

ΠΑΡΗΣ είπε...

Ο Ζαχαριαδης ταυτιστηκε πληρως με την προπαγανδα περι μακεδονικου λαου που εισηγαγε ο Τιτο γιατι πολυ απλα ηταν αυτος που τον στηριζε ως ομοιδεατης. Ο Τιτο ηθελε μια ενωμενη Γιουγκοσλαβια της οποιας οι υπηκοοι ηταν διαφορων λαων. Ηθελε να αποφυγει τον κατακερματισμο της. Ειδικα στην περιοχη των Σκοπιων κατοικουσε και κατοικει ενα συνοθηλευμα απο Σερβους Αλβανους Βουλγαρους Ρομα κι Ελληνες. Ετσι η πλεον συμφερουσα λυση ηταν η παρουσιαση των παραπανω ως ενα ομοιογενες εθνος εν προκειμενω του μακεδονικου. Γι'αυτο αφηστε αυτες τις ανοησιες. Συνεβησαν λαθη απο πλευρας του κομματος μας. Τα αναγνωριζουμε δεν τα επαναλαμβανουμε και συνεχιουμε τον αγωνα για σοσιαλιστικη και λαοκρατικη Ελλαδα. Δεν θελουμε Σταλινικη Ελλαδα. Θελουμε την Ελλαδα των Μαρξ Χεγκελ αλλα και του Κολοκοτρωνη και του Καραισκακη. ΕΛΕΥΘΕΡΗ κι οχι ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ του καθενος καιροσκοπου.