Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ !

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 12-01-1946

ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ !

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΘΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ

ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Η κατάσταση είναι και πάλι κρίσιμη. - Ο δωσιλογισμός και η πλουτοκρατία δημιουργοί της αταξίας, του διχασμού και της αναρχίας στον τόπο. - Για μια ακόμα φορά η κύρια ευθύνη βαρύνει τις αγγλικές αρχές κατοχής.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΣΤΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Ο «Ριζοσπάστης» απηύθυνε τηλεφωνικό ερώτημα στο σ. Ζαχαριάδη, που βρίσκεται στο Βόλο, για τις πραξικοπηματικές προετοιμασίες που κάνει το Μαύρο Μέτωπο. Ο «Ριζοσπάστης» πήρε την παρακάτω απάντηση από το σ. Ζαχαριάδη.

ΒΟΛΟΣ, 11 του Γενάρη - «Η αποτυχία της κυβέρνησης Σοφούλη, ύστερα από την ολοκληρωτική χρεωκοπία που παρουσίασε το Μαύρο Μέτωπο, στους δώδεκα πάνω κάτω μήνες που κυβέρνησε τη χώρα ύστερα από το Δεκέμβρη, κάνει σήμερα, σα μόνη διέξοδο από το τραγικό κυβερνητικό αδιέξοδο που στεκόμαστε, επιταχτική την ανάγκη να μπει το ΕΑΜ στην κυβέρνηση για να πάρει η εσωτερική μας εξέλιξη αποφασιστική στροφή προς μια δημοκρατική εσωτερική κατεύθυνση. Η ανάγκη αυτή έχει γίνει πια συνείδηση για την πλειοψηφία του λαού μας και καταχτά καθημερινά έδαφος και στο εξωτερικό και στην ίδια την Αγγλία. Η παγκόσμια και ευρωπαϊκή δημοκρατική κοινή γνώμη καταλαβαίνει ολοένα και πιο πολύ πως είναι ζωτική ανάγκη για την ειρήνη και τη Δημοκρατία στην Ευρώπη να πάψει η Ελλάδα να είναι εστία νεοφασιστικής μόλυνσης, διαταραχής και ανωμαλιών.

Όλες οι κινήσεις του Μαύρου Μετώπου για πραξικόπημα ένα έχουν σκοπό: Να εμποδίσουν να σχηματισθεί κυβέρνηση με το Ε.Α.Μ. για να μπορούν αυτοί να ψαρεύουν, όπως και πριν, σε θολά νερά.

Είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι η μέχρι σήμερα πολιτεία της κυβέρνησης Σοφούλη – πολιτεία αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική – βοήθησε τη συνωμοτική προσπάθεια του Μαύρου Μετώπου και της αντίδρασης μέσα από τις ίδιες τις γραμμές του κόμματος των Φιλελευθέρων.

Δυο παραδείγματα φθάνουν: Η κυβέρνηση Σοφούλη δεν έλυσε ριζικά το ζήτημα του Αντιβασιλέα όταν αυτός παραιτήθηκε. Και σήμερα ο ίδιος θλιβερός ρασοφόρος είναι αρχηγός της αντικυβερνητικής συνωμοσίας και κύριο κινούμενο της ξένης αντίδρασης.

Το δεύτερο παράδειγμα: Ο ίδιος ο νεοχρισμένος αρχηγός των Φιλελευθέρων Σ. Βενιζέλος – το χρίσμα του το έδωσε ο ίδιος ο κ. Σοφούλης – είναι και αρχισυνωμότης στο αντικυβερνητικό πραξικόπημα του Μαύρου Μετώπου.

Σήμερα η κυβέρνηση Σοφούλη στέκει μπροστά σ' ένα αποφασιστικό δίλημμα: Να υποκύψει στον εκβιασμό που εξασκεί η αντιλαϊκή αντίδραση που εμπνέεται και καθοδηγείται από τους γνωστούς αντιδραστικούς κύκλους του εξωτερικού, είτε να κάνει αυτό που δεν έκανε μέχρι σήμερα: Να στραφεί δηλαδή αποφασιστικά προς το δημοκρατικό δρόμο. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν μπει στην κυβέρνηση το ΕΑΜ.

Αυτό μας έδειξε και μας το δείχνει η ιδία η ζωή. Αν η κυβέρνηση ακολουθήσει το δεύτερο αυτό δρόμο θα έχει αμέριστη ολόκληρη την υποστήριξή μας. Και ασφαλώς θα τσακίσει τη μαυρομετωπίτικη συνωμοσία. Πάντως ένα είναι τούτη τη στιγμή βέβαιο. Το Μαύρο Μέτωπο ξανασηκώνει κεφάλι. Και ο λαός θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή έτοιμος να τσακίσει με όλα τα μέσα οποιαδήποτε πραξικοπηματική προσπάθεια του Μαύρου Μετώπου και της συνασπισμένης αντιλαϊκής αντίδρασης.

Για μια ακόμα φορά τα πράγματα δείχνουν ότι οι μαύροι άνθρωποι του δοσιλογισμού και της πλουτοκρατίας είναι οι δημιουργοί της αταξίας, του διχασμού και της αναρχίας στον τόπο μας. Μια απάντηση υπάρχει για τη νεοφασιστική πλουτοκρατική συνωμοσία.

― Παλλαϊκή δημοκρατική αντιπλουτοκρατική ενότητα

― Πάλη για το ψωμί και την επιβίωση

― Τσάκισμα εκμηδενιστικό με παλλαϊκό ξεσήκωμα και με όλα τα μέσα κάθε πραξικοπηματικής δράσης του Μαύρου Μετώπου. Αν οι εχθροί του λαού προκαλέσουν, θα πρέπει να πάρουν συντριπτική απάντηση, τέτοια που να ξεκαθαρίσει τελειωτικά το νεοφασιστικό μόλυσμα από την Ελλάδα, ακόμη κι αν χρειαστεί να παλέψουμε μήνες πολλούς.

Η κατάσταση είναι πάλι κρίσιμη και απαιτεί από μας υπεύθυνη, ψύχραιμη, αποφασιστική αντιμετώπιση.

Ένα ακόμα θα πρέπει να ξαναειπωθεί: Για μια ακόμα φορά την κύρια ευθύνη για το εσωτερικό μας κατάντημα και για το ότι το Μαύρο Μέτωπο αποθρασύνθηκε τόσο πολύ, την φέρνουν οι αγγλικές αρχές κατοχής που υποστηρίζουν κάθε αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή κίνηση στην Ελλάδα, ύστερα από την ένοπλή τους επέμβαση ενάντια στον ελληνικό λαό τον περασμένο Δεκέμβρη. Το στοιχείο αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ όταν μελετάμε τα εσωτερικά προβλήματα και αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα της εσωτερικής μας εξέλιξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: